Voiajori MOLDOVA Четверг, 2024-03-28, 7:37 PM
Приветствую Вас Гость | RSS
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » VETIRINARIE ветиринария » PROFILACSIE » OTETUL DE MERE
OTETUL DE MERE
LUCAДата: Среда, 2011-11-02, 11:44 PM | Сообщение # 1
Генерал-майор
Группа: Администраторы
Сообщений: 477
Репутация: 11
Статус: Offline
Cidru de mere oţet

Dr Zolt Talaber


Care este opinia dumneavoastră despre acizi organici? Un prieten de-al meu îl utilizează în principal prin intermediul oţet de cidru de mere in fiecare saptamana. O t el dreptate?

Acizi organici nediluat (acid acetic, acid citric, acid lactic), au suficienta putere pentru dezinfecţie, dar acestea sunt periculoase şi foarte corozive, şi deci nu ar trebui să fie utilizate în formă nediluată. Dar ei fac un serviciu bun când este diluat. Utilizarea de otet de cidru de mere este foarte recomandat, deoarece ca o substanta naturala, nu este într-o concentraţie corespunzătoare, dăunătoare pentru păsări sau a mediului lor: într-adevăr, în cazul în care patrunde in organism de porumbei, este o sursă importantă de acizi organici si oligoelemente .

Adevăratul oţet de cidru de mere este o substanţă naturală, dar numai dacă provine dintr-o fermă ecologică. Acesta intareste sistemul imunitar, deoarece este o sursa excelenta de oligoelemente. Cu toate acestea, acest lucru este valabil decât cu oţet făcut din mere cultivate într-un cadru natural, într-un mediu liber de îngrăşăminte chimice şi insecticide. Un mar care este cultivat în mod artificial nu suferă de maturare reală şi, prin urmare, nu conţine completă a stocului biologice de micronutrienti si acizi organici din care aceasta este capabilă să genetic.

Oţet de mere este o sursa ideala de acizi organici. Acizi organici ajuta la digestie şi pentru a preveni astfel dezvoltarea a bolilor cauzate de alimente nedigerate. Apa contaminată este una dintre cele mai comune modalităţi de agenţi patogeni pentru a trece de la un porumbel la altul. Dacă un porumbel infectat băut din fântâna agenţilor patogeni în apă trece prin nas şi gură. Ei supravieţuiesc şi răspândirea acesteia, în cele din urmă şi să infecteze întreaga colonie. Este bine cunoscut faptul că aciditatea previne răspândirea de bacterii E. coli

şi Salmonella. Aceste patogeni cum ar fi un mediu alcalin, în care ei pot incepe cu adevarat sa prolifereze. Oţet de mere amestecat cu apa previne răspândirea salmonelei la jgheab. Efectul ei acide continuă pentru a reduce agenţii patogeni, inclusiv în intestin de porumbel.
 
LUCAДата: Среда, 2011-11-02, 11:44 PM | Сообщение # 2
Генерал-майор
Группа: Администраторы
Сообщений: 477
Репутация: 11
Статус: Offline
Acidificarea de apă potabilă este un proces economic ne permite pentru a salva o mulţime de antibiotice, care este avantajoasa nu numai financiar, ci, de asemenea, ecologice şi având în vedere al sănătăţii noastre.

Puteţi folosi otetul de mere pentru dezinfectarea obiectelor, sau mai exact pentru acidificare ulterioară a unui set de alimentatoare sterilizate. Acest lucru previne răspândirea salmonelei în lumea exterioară.

Aş dori să vă atrag atenţia asupra faptului că banii nu constituie un mijloc adecvat de dezinfecţie! În primul rând, tei are un efect redus asupra agenţilor patogeni, pe de altă parte, după o anumită timp suprafaţa văruit va fi uşor alcalin, şi slab mediu alcalin este deosebit de favorabil pentru supravieţuirea bacteriilor Salmonella şi E. coli! Aceste bacterii dragoste tocmai acest mediu uşor alcalin, în timp ce în condiţii acide se dizolvă rapid. Din acest motiv, alături de acidificare a apei potabile, o curatare sistematică a crescatoriei sau pulverizare cu pereţi apa usor vinegared poate fi extrem de eficient. Acest lucru este o metodă foarte utilă şi foarte ieftine. Ceea ce este mai puţin cunoscut este faptul că oţet de cidru de mere poate salva viaţa. Mulţi au observat că, în vreme fierbinte rata de porumbei respiratorie poate creste dramatic atunci cand foarte cald, iar porumbeii respira rapid cu ciocurile lor deschise. În aceste cazuri, intensificarea schimbului de aer înseamnă că mai mult dioxid de carbon decât de obicei va pleca de sânge. Acest lucru duce la un deficit de acid, şi, astfel, sângele devine mai alcalin (alcaloză respiratorie) . Iniţial, acest proces generează dispoziţie rău, ameţeli şi greaţă, şi atunci când alcaloză devine mai extreme, moartea. In anotimpul cald, bea bauturi racoritoare de lamaie cu dioxid de carbon pentru a compensa deficitul de acide. Dacă în asemenea momente, ne da apa noastră porumbei cu oţet de cidru de mere, se poate salva viaţa lor şi, în orice caz, îmbunătăţi confortul lor.

În caz de căldură prelungit, putem obţine mai mult decât atât, cu un oţet de cidru puţin. Pentru că în afară de modificările pH-ului de sânge, pune in pericol viata procese au loc in sistemul digestiv.

Căldura este un factor de stres puternic, şi este în sine rău pentru digestie, deoarece navele din piele, plamani, etc extinde, în timp ce navele care furnizează contractul de sistemul digestiv. Astfel, în timpul cald vreme consumul alimentar dimin UE, ceea ce înseamnă că bacteriile intestinale bun nu posedam hrană adecvată, şi astfel ei produc acid, de asemenea, scade. În acelaşi timp , aşa cum am văzut, alcalinitatea creşte sânge, care este viaţa în pericol. Deci, organismul incearca sa compenseze prin administrarea de acid din sistemul digestiv, creşte şi mai mult alcalinitatea acestuia. Deoarece stresul termic a redus deja de rezistenta a sistemului digestiv, aceşti factori înseamnă că sunt îndeplinite condiţiile sunt ideale pentru proliferarea rapidă şi răspândirea salmonelei ascuns in intestine.

Astfel, în vreme caldă, există toate şansele ca un focar de salmonella poate izbucni. În cele mai multe cazuri, toate acestea pot fi evitate prin simpla acidificare a apei potabile cu oţet de cidru de mere. Ca orice altceva, oţet de cidru de mere poate fi supradozate. În cantităţi excesive, se poate deteriora chiar bacteriile intestinale bun. Cantitate mare de acid absorbită de calciu (var), şi îl elimină din organism duce la probleme cu circulaţia şi reproducere. Deci, supradoze de oţet de cidru de mere ar trebui să fie evitate. Doza de oţet de cidru de mere 5% din 4-8ml pe litru de apă potabilă, de 1-3 ori pe saptamana. Dacă vom administra un mod mai regulat, cum ar fi vremea calda prelungita, alege un nivel mai mic de concentrare.

Noi folosim o soluţie ceva mai concentrate pentru a curata cusca, dar dacă te simţi un miros înţepător, nu uita sa ventilate.
 
LUCAДата: Среда, 2011-11-02, 11:45 PM | Сообщение # 3
Генерал-майор
Группа: Администраторы
Сообщений: 477
Репутация: 11
Статус: Offline
Notă
Unele entuziaşti recomanda dezinfectarea apei potabile cu clor (hipoclorit de sodiu), folosind o concentraţie de o lingura pentru cinci litri de apă. Acest lucru poate provoca îngrijorare, cu toate acestea, deoarece este tocmai faptul că Salmonella paratifozei determina care sunt în principal transmise pe cale orală, şi ei prefera un mediu uşor alcalin apos şi în condiţiile pe care acestea sunt chiar in masura sa creasca. Si compuşi doar înălbitor şi similare sugerează un nivel de pH-ul alcalin, în urma lor. Prin urmare, pare mult mai logic să se trateze de apă potabilă cu acizi organici şi oţeturi, şi arată experienţa practică.

Puteţi folosi mai multe tipuri de fântâni pentru a furniza apa. Jgheaburi metalice pot fi uşor şi eficient dezinfectate, dar ei au de asemenea un dezavantaj: Anumite tipuri de lichide poate dizolva ionii lor de metal, efectele pot fi dăunătoare. Trebuie să fim conştienţi de faptul că chiar şi acizi slabi ca o soluţie de oţet de cidru de mere poate reacţiona chimic cu metale, care poate provoca niveluri periculoase ale acestor metale în apa de băut. Deosebit de periculoasă în acest context sunt din alamă şi cupru bautori, care pot avea efecte foarte negative asupra ficatului. Dacă alimentatoare de metal sunt folosite recomandăm celor din zinc-placate, sau, în mod ideal, cu geamuri.
 
Форум » VETIRINARIE ветиринария » PROFILACSIE » OTETUL DE MERE
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024Бесплатный хостинг uCoz